Još jedan uspjeh Benjamine Karić – Sarajevo i Barcelona kandidati za ZOI 2030.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, na svojoj FB stranici je objavila kako je Grad Sarajevo dobio podršku za zajednički nastup Barselone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste.

“Tako je danas odlučeno u Ljubljani na sesiji sa evropskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije, koji slavi 30 godina svog postojanja.

Olimpijski komiteti grupe zemalja centralne i istočne Evrope, na čelu sa predsjednikom grupe Andrzejom Krasnickiom, koji je istovremeno i predsjednik poljskog Olimpijskog komiteta, su dali punu podršku idej zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu.

Naš rad i nastojanja sve su bliža konačnom cilju”, navela je Karić.