Jesu li SDA i HDZ iznad odluka Parlamenta BiH?

U povodu izjave predsjednika HDZ Dragana Čovića da očekuje da će sredinom maja doći do intenziviranja pregovora izaslanstava HDZ BiH i SDA i predstavnika međunarodnih institucija o izmjenama Izbornog zakona BiH, dužni smo reagovati i postaviti nekoliko pitanja.

Prije svega važno je reći da je Parlament BiH samo dva dana prije ove izjave imenovao Interresornu radnu grupu koju čine prestavnici klubova iz Doma naroda i stranačkih klubova iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Da li to znači da je imenovanje ove radne grupe samo predstava za javnost i alat za smirivanje javnosti koja je burno reagovala na tajne vaninstitucionalne pregovore između lidera nacionalnih stranaka i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice.

Dužni smo postaviti pitanje i šefu Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ambasadoru Sattleru, kao i američkom ambasadoru Nelsonu, da li su oni prestavnici međunarodnih institucija koje Čović pominje i da li podržavaju ignorisanje institucija BiH i njenih radnih tijela na način kako Čović najavljuje?

SDP BiH će se nastaviti zalagati za transparentan proces vođenja pregovora o izmjeni Izbornog zakona koji će se voditi u državnim institucijama, a u koji će biti uključeni predstavnici građana iz Parlamenta BiH, ali i javnost, mediji, nevladine organizacije i posebno naglašeno članovi CIK-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.