Igor Stojanović

Jednokratne dotacije Srebrenici želimo zamijeniti sistemskim rješenjem

Održana je druga Sjednica Radne grupe koja radi na Nacrtu Zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu čiji je predlagač SDP BiH. Radnom grupom predsjedava Šef kluba SDP BiH Igor Stojanović dok članove Radne grupe čine predstavnici svih stranaka koje participiraju u Skupštini  Kantona Sarajevo.

Predstavnici Srebreničana u Radnoj grupi su Ćamil Duraković, Nedim Jahić, Mevlida Mehanović, Almir Salihović, a kao član Radne grupe imenovan je Prof. Kasim Trnka.

„Naš cilj je da konačno donesemo Zakon i sistemsko rješenje koje neće zavisiti od stranke na vlasti i koje će zaustaviti manipulaciju Srebreničanima na osnovu jednokratnih pomoći koje za 26 godina nisu dale adekvatne rezultate. Osjećam veliku odgovornost jer predsjedavam ovom grupom. Vjerujem da će moje kolege i iz partnerskih stranaka, kao i iz opozicije biti konstruktivni zbog budućnosti života povratnika i porodica žrtava“, kazao je Stojanović.

Cilj ovog Zakona je da se zaustave manipulacije sa finansijskim dotacijama koje nisu dale rezultat, te da se sistemski omogući konstantna podrška povratnicima bez obzira ko će biti vlast u budućnosti.