Amer Zagorčić

“Jednogodišnji rad se isplatio, osnovan Drvni klaster Hercegovine”

Klasterom će biti povećane šanse naših preduzeća, koja se bave proizvodnjom i preradom drveta, za izvoz i njihovu veću konkurentnost na stranim tržištima.

Slika

Danas je u Mostaru u Tehnološkom parku “Intera” uz podršku REDAH-a i Ministarstva privrede HNK osnovan “Drvni klaster Hercegovine”. 

Za predsjednika “Drvnog klastera Hercegovine” izabran je Zdravko Vojvodić, a za predsjednika Skupštine Omer Macić.

Amer Zagorčić (SDP), ministar privrede u Vladi HNK  je istakao kako se jednogodišnji rad na ovom projektu višestruko isplatio.

“Ministarstvo privrede HNK je na projektu “Drvnog klastera Hercegovine” radilo više od godinu dana i u saradnji sa privrednicima smo danas došli do realizacije projekta. Malo je poznato da se najbolja obrada drveta u BiH radi u dolini Neretve i ovo su pozitivne stvari koje vraćaju nadu u bolji život na ovim prostorima. Klasterom će biti povećane šanse naših preduzeća, koja se bave proizvodnjom i preradom drveta, za izvoz i njihovu veću konkurentnost na stranim tržištima. Također će to poboljšati i stanje ljudskih resursa u tim firmama i povećati šanse za novo zapošljavanje. Uz klaster turizma, klaster drveta i naš sljedeći cilj – klaster plastike, HNK postaje klasterska regija i prednjači u cijeloj BiH. Čestitam firmama, njih petnaest koje su se odvažile na ovaj korak i zelim im mnogo uspjeha u radu i poslovanju. A naša naredna stanica, što se mene kao ministra privrede tiče, jeste  ”Klaster plastike”. – izjavio je ministar privrede u Vladi HNK Amer Zagorčić. 

“Drvni klaster Hercegovine” će okupljati najrespektabilnija preduzeća u ovoj branši, što će sigurno omogućiti veliki iskorak u ovoj privrednoj grani.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.