Predsjedništvo KO SDP ZDK

Jednoglasna podrška Denisu Bećiroviću za kandidata za člana Predsjedništva BiH

U Zenici je održana 20. sjednica Predsjedništva KO SDP BiH ZDK, kojoj su, pored članova, Predsjedništva KO SDP BiH ZDK prisustvovali predsjednici 12 općinskih organizacija SDP BiH ZDK, zastupnici svih nivoa zakonodavne vlasti sa ZDK, predsjednici interesnih oblika KO SDP BiH ZDK i članovi NO KO SDP BiH ZDK.

Pored uobičajenih tačaka dnevnog reda zapisnika i informacije o aktivnostima između dvije sjednice, Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK raspravljalo je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na ZDK, o procesu evidentiranja i predlaganja kandidata za Opće izbore.

O aktuelnoj političkoj situaciji govorili su šefovi klubova zastupnika SDP BiH u PD PF BiH i Skupštini ZDK Elvir Karajbić i Munib Husejnagić, te zastupnica u PD PF BiH Jasmina Zubić. Predsjednici OO SDP BiH ZDK su informisali prisutne o najznačajnijim aktivnostima u OO SDP BiH ZDK, sa posebnim osvrtom na proces evidentiranja i predlaganja kandidata, te pripremama za Opće izbore 2018.godine.

O toku aktivnosti Predsjedništva SDP BiH na postizanju dogovora i rješenja za zajednički nastup ljevice i građanskih stranaka na predstojećim izborima prisutne su upoznali članovi Predsjedništva SDP BiH iz ZDK. Sumirani su prijedlozi kandidata za člana Predsjedništva BiH iz 12 općinskih organizacija SDP BiH ZDK. Apsolutna podrška članstva SDP BiH sa područja ZDK i organa OO SDP BiH ZDK data je potpredsjedniku SDP BiH i zastupniku SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH prof.dr. Denisu Bećiroviću.

Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK je jednoglasno, uvažavajući stavove svih općinskih organizacija SDP BiH ZDK za kandidata za člana Predsjedništva BiH predložilo prof.dr. DENISA BEĆIROVIĆA.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.