Aner Žuljević

Jedina smo zemlja na svijetu u kojoj sud štiti lopove

Nakon što je Sud BiH odbio sve žalbe stranaka koje su tražile ponovno brojanje glasova u Mostaru, oglasio Aner Žuljević iz SDP-a. Žuljević kaže kako je BiH jedina zemlja na svijetu u kojoj sud štiti lopove te da je zabranjeno otvaranje pandorinih kutija i sudskom odlukom bez presedana trajno sakrivena istina o lopovluku u Mostaru od građana Mostara.

“Hvala apelacionom sudu što je odlučio suprotno neoborivoj pravnoj argumentaciji i zdravoj pameti zaštiti lopove i ovjeriti krađu izborne volje građana. Hvala međunarodnoj zajednici koja je još jednom pokazala da joj je pragmatizam jači od svakog principa i koja je izdala vlastito obećanje građanima Mostara o fer i poštenim izborima. Nije prvi put, navikli smo od Vas.

Danas je jasno da Mostar ostaje sramota EU, SAD-a i domaćih saveznika sa festivala lopovluka u Mostaru održanom 20.12.2020. Sramna je uloga međunarodne zajednice u sporazumu SDA/HDZ čija je implementacija ugrožena, jer je jasno da ponovnim brojanjem ne postoji 2/3 većina za njegovu realizaciju. Morate znati da su Vam građani poslali poruku da ne žele Vaš šovinistički djelidbeni sporazum bez obzira što ga silom gurate.

Nama ostaje obaveza radi naše djece, da se za evropske vrijednosti u Mostaru pobijedimo “balkanske” kadrove međunarodne zajednice i domaće lopove. Časno je danas ostati dio ekipe koja nije imala straha otvoriti sve vreće, znajući da je sve radila pošteno i nije silom mijenjala izbornom volju.

Hvala građanima grada Mostara, što su dostojanstveno kao i uvijek podnijeli sramotu od onih koji nas sramote zadnjih 20 godina, a samo su imali jednostavnu namjeru nakon 12 godina časno i pošteno izabrati lokalni parlament.

Nismo mi isti, mi nismo ni slični”, poručio je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu