Saša Magazinović

Je li Vijeće ministara BiH u blokadi?

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je, u skoro mjesec od imenovanja novog saziva državne vlade, uspjelo održati jednu redovnu sjednicu. Nova je zakazana za 23. januar 2020. godine, odnosno na dan kada je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio imenovanje novih državnih ministara.

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu PSBiH Saša Magazinović na današnjoj sjednici je zatražio informaciju o tome zbog čega je s dnevnog reda skinuta tačka koja se odnosi na imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, ističući da SDP ne podržava imenovanje Mlađena Božovića, ali da javnost treba znati u čemu je problem.

Magazinović je pitao zašto Vijeće ministara BiH ne održava sjednice i da li je Vijeće ministara BiH u blokadi. Kako kaže, u mjesec dana aktuelni saziv državne vlade održao je samo jednu sjednicu, a da je Zvizdićev saziv u prvih mjesec dana održao šest redovnih i jednu vanrednu sjednicu.

“Ovo Vijeće ministara BiH iz nekog razloga ne održava sjednice. Mi moramo znati zbog čega su u blokadi”, rekao je Magazinović.

Magazinović je dodao na današnjoj sjednici dobio 143 odgovora na do sada postavljena pitanja, kao i mogućnost da ih komentariše.

“Nekim pitanjima smo riješili probleme kojih su se ticali, nekim još uvijek ne. Da ima smisla nastaviti, ima. Da sam za komentar na svaki dobijeni odgovor iskoristio samo 90 sekundi trebalo bi mi 12870 sec ili 3 sata i 34 minute“, kazao je Magazinović.

Dodao je kao ne želi ličiti na Fidela Castra i govoriti tako dugo, ali da će naći način da sve ove teme i probleme i dalje tretira na način kako misli da ima smisla.

“Sada, kada je Parlamentarna skupština BiH počela raditi u nekom normalnom ritmu, pozivam vas da i dalje zajedno nominiramo pitanja, inicijative i teme, kao i zakone koje Parlament BiH moze i treba raspravljati“, kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.