Segmedina Srna-Bajramović

Je li moratorij na zapošljavanje Vlade FBiH samo predstava za javnost?

Segmedina Srna-Bajramović, delegatkinja Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, uputila je na sjednici ovog Doma pitanje da li se moratorij na zapošljavanje u javnim preduzećima i dalje primjenjuje.

„Već mjesecima svjedočimo informacijama u medijima iz kojih je jasno vidljivo kako se, i pored moratorija koji je na snazi, zapošljavanje vrši u upravi i u javnim preduzećima u nadležnosti FBiH. Ukoliko su informacije o zapošljavanju iz medija tačne, onda je moratorij farsa i primjenjuje  se, izgleda selektivno, na sve one koji nisu bliski vladajućim strankama.

Zbog svega navedenog, a u interesu istine, od Vlade Federacije BiH i Porezne uprave FBiH tražim da mi se za period od momenta uvođenja moratorija na zapošljavanje, dostavi spisak angažovanih, tj. uposlenih bez konkursne procedure, uz razlog angažmana, kako u ministarstvima, tako i agencijama i javnim preduzećima koja su u nadležnosti Federacije BiH.

Također,molim da mi se dostavi informacija ukoliko postoji bilo koja institucija da je izuzeta od primjene moratorija“, navela je Srna-Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.