OO SDP BiH Bugojno

Javna tribina „Dan državnosti BiH“

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Bugojno sinoć je u Kristalnoj sali Općine Bugojno sa početkom u 18 sati upriličila  Javnu tribinu na temu „Dan državnosti BiH“.

Učesnici tribine su bili: Mirsad Bušatlija i Miro Lazović. Na početku tribine, prisutnima se obratio predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Bugojno Admir Škandro, koji je ukazao na značaj ovog veoma bitnog datuma za našu državu. Profesor historije Mirsad Bušatlija za ovu prigodu pripremio je video-prezentaciju pod nazivom „Bosna kroz vijekove“.03

Učesnik tribine Miro Lazović osvrnuo se na predratni, ratni i period nakon rata kad je obnašao funkciju predsjednika Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, te je tom prilikom iznio svoja viđenja cjelokupne situacije vezane za državnost Bosne i Hercegovine.

Javnu tribinu svojim nastupom upotpunile su članovi Gradskog hora Bugojno.

Također, prije same tribine upriličena je podjela mjesečnog izdanja novin Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine „Glas slobode“.