Prikupljen veliki broj kvalitetnih prijedloga

Javna rasprava o budžetu Općine Stari Grad Sarajevo

Općinska organizacija SDP Stari Grad Sarajevo organizovala je javnu raspravu o budžetu Općine za 2016. godinu. Rasprava je održana u Hotelu Europa, a odazvali su se zainteresovani građani i predstavnici udruženja. Prikupljeno je mnoštvo novih kvalitetnih prijedloga za koje će se SDP zalagati u narednom periodu.

Javna rasprava dio je projekta „Naš budžet – naša stvar“ kojim se nastoji što veći broj građana aktivno uključiti u odlučivanje o načinu trošenja javnog novca.

„Naročito nam je drago što su se odazvali predstavnici desetak udruženja koje vidimo kao svoje partnere, zaštitnike socijalno ugroženih i organizacije koje su od velikog interesa za našu Općinu. Mi moramo naći prostor u budžetu za mlade, vatrogasce, humanitarna društva, kulturno-umjetnička društva i zanatlije“, izjavio je Malik Garibija, predsjednik SDP Stari Grad koji je i rukovodio javnom raspravom.

Uvodničari u raspravu su bili Irfan Čengić, šef Kluba vijećnika SDP Stari Grad i generalni sekretar SDP BiH, te Anel Duganhodžić, predsjednik Komisije za budžet i finansije. Oni su dali ekonomski i politički uvid u Izvještaj o izvršenju budžeta za 2015. i Nacrtu budžeta za 2016. godinu. Skupu se obratio i Igor Kamočaji, predsjednik SDP Kantona Sarajevo koji je pozdravio ovakve aktivnosti i pozvao prisutne da se svojim prijedlozima uključe i u kreiranje budžeta Kantona.

Svi prijedlozi prikupljeni na javnoj raspravi, info stolovima i kampanji od-vrata-do-vrata će biti sistematizrani i pretočeni u konkretne zahtjeve Kluba vijećnika SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.