Segmedina Srna-Bajramović

Javna preduzeća Kantona Sarajevo kao stranački bankomati

Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o poslovanju preduzeća ZOI ’84 za 2016. godinu. Za usvajanje je glasalo osam zastupnika, 13 ih je glasalo protiv i šest zastupnika bilo je suzdržano.

Ostali izvještaji o poslovanju kantonalnih javnih preduzeća: “Veterinarska stanica”, “Poljoprivredno dobro Butmir”, “Sarajevo – šume”, Centar “Skenderija” su usvojeni tokom sjednice kantonalne Skupštine.

Nakon neusvajanja izvještaja u ZOI ’84 trebala bi uslijediti smjena rukovodstva tog preduzeća.
Iz opozicije ne spore da većina javnih preduzeća posluju loše, i da je potrebno njihovo hitno restrukturiranje, ali, dodaju, tako nešto mora biti urađeno po načelima struke, ali ne i za političke obračune.

Zastupnica SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović smatra da sama činjenica da se o poslovanju javnih preduzeća u 2016. godini raspravljao dvije godine kasnije, „vrijeđa inteligencije svakog ozbiljnog čovjeka“, te da to dovoljno govori o tome da je po srijedi obračun unutar SDA frakcija.
„Svrha razmatranja /poslovanja javnih preduzeća u KS/ je u našem slučaju bila očigledno i isključivo politička, u smislu obračuna frakcija unutar SDA“, kaže Srna-Bajramović u komentaru za agenciju Patria.

„Osim toga, suština je da obračun frakcija SDA u Skupštini Kantona Sarajevo kroz ove izvještaje krši sve zakonski definirane procedure, a u smislu rokova čitav proces čini potpuno besmislenim. Razmatrati u 2018. nešto iz 2016. je vrijeđanje inteligencije svakog ozbiljnog“, ističe Srna-Bajramović, dodajući da „svi zajedno svjedočimo istini u kojoj upravljanje javnim preduzećima Kantona Sarajevo, nije ni u Skupštini ni u Vladi, nego u političkim strankama.

„Primarno mislim na SDA“, kaže ova zastupnica, koja je jedina od aktivnijih u Skupštini Kantona Sarajevo u mandatu od 2014. godine.

Ona dodaje da posljedicu neodgovornog sistema plaćaju najvećim dijelom građani, „dok javna preduzeća kao stranački bankomati, nastavljaju kontinuitet nezaustavljive stranputice.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.