Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Jasno osuđujem ratnu retoriku bilo kojeg političara

Predstavnički dom Parlamenta BiH danas nije prihvatio prijedlog Nenada Nešića da se na dnevni red uvrsti deklaracija o osudi “govora mržnje” Bakira Izetbegovića. Osim toga, odbijena je i rezolucija s istim sadržajem čiji je predlagač bila zastupnica Sanja Vulić.

Na dnevni red je uvrštena deklaracija zastupnika Zlatana Begića, koja poziva na izjašnjenje zastupnika, poimenično, o osudi svakog govora mržnje i izvinjenje ukoliko je bilo ko od prisutnih namjerno ili nenamjerno nekoga uvijedio ili je neku izjavu shvatio kao uvredljivu.

Za razliku od prijedloga Nešića i Vulić, u ovom prijedlogu se niko ne spominje po imenu.

Inače, ovo pitanje “posvađalo” je zastupnike na početku današnje sjednice.

Zastupnik Nermin Nikšić rekao je da treba osuditi ratnu retoriku bilo kojeg čovjeka, a naročito političara, odnosno lidera jedne političke partije.

“Impozantno mi je kako mi svaki put nađemo način da obavljamo raspravu u nekim temama koje nam serviraju, a koje nisu ništa drugo nego kampanja ljudi koji sjede u vlasti zajedno, a kako se mi bavimo pitanjima koja ni na koji način ne mogu pomoći rješavanju problema građana”, rekao je Nikšić.

Dodao je da je nedopustivo cijeli narod nazvati genocidnim, ali da je nedopustivo i negiranje genocida.

klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.