OO SDP BiH Maglaj

Jasminko Kapić, vijećnik SDP-a u OV Maglaj, kompletan paušal donirao porodici Sirovica

Dok se na brojnim portalima i društvenim mrežama, bh. političari „prozivaju“ zbog sramotne rastrošnosti, dok mnogi od njih i nakon okončanog mandata ostaju na „bijelom hljebu“, jedan maglajski primjer, u puno ljepšem i humanijem svjetlu, svakako zaslužuje pažnju.

Jasminko Kapić, koji je bio vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Maglaj u prošlom sazivu, odnosno u periodu od 2012. do 2016.godine, cijeli svoj vijećnički paušal od prvog dana mandata nije uzimao sebi. Ni feninga, ni marke. Javnost do sada o tome nije znala, tako je on želio, ali znali su oni kojima je četiri godine taj iznos i koji im je, zasigurno, značio puno.

Naime, preuzimajući vijećničku dužnost prije četiri godine, pripadajući vijećnički paušal Kapić je velikodušno donirao porodici Sirovica iz Novog Šehera, kod Maglaja. Javnost se vjerovatno sjeća tužne, životne, priče iz ovog povratničkog naselja i djece Naide, Nadire i Anisa, koja su u pet mjeseci ostala bez oba roditelja, a o njima je brigu preuzeo amidža Senaid Sirovica. Prije četiri godine, Jasminko Kapić je napravio trajni nalog da se njegov vijećnički paušal isplaćuje ovoj djeci. Novac su koristili za školovanje.

Popularni Pinko svoju humanost dokazao je i za vrijeme poplava 2014. godine kada je sa svojom ekipom iz Novog Šehera dostavljao pomoć ugroženim građanima Maglaja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.