Poznati kandidati za načelnike u Zeničko-dobojskom kantonu

Jasminka Begić kandidatkinja za načelnicu Općine Doboj-Jug

Nakon što je u subotu u Zenici zasjedao Glavni odbor Socijaldemokratske partije BiH, na kojem se raspravljalo o imenima kandidata i nosioca lista u 101 općini u kojima se planiraju kandidatirati na Loklanim izborima 2016, definitivno je od kandidature za načelnika Općine Doboj-Jug odustao Senaid Begić.

Naime, Begić, koji je i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a i zastupnik ove stranke u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a koji je bio kandidat Općine organizacije SDP-a Doboj-Juga, prepustio je svoju kandidaturu u korist aktuelne načelnice ove općine Jasminke Begić.

SDP, nakon što je Adnan Begović odustao od kandidature, još nije potvrdio svog kandidata za gradonačelnika Zenice, ali je stav GOSDP-a BiH da će imati svog kandidata, dok će nosilac liste ove stranke za Gradsko vijeće Zenice biti Mladen Simić, inače predsjednik Općinske organizacije SDP-a Zenica.

Poznati su kandidati za načelnike i nosioce lista općina Zavidovići (za načelnika Rifat Delić, nosilac liste Damir Memić), Visoko (Ermin Dlakić, odnosno Dejan Šćepanović), Žepča (Suvad Kesić, odnosno dr. Kemal Mehinagić), Kakanj (Adnan Čobo, odnosno Eldin Mioč), a u Maglaju, gdje će SDP-ovog kandidata podržati još neke druge stranke, kandidat za načelnika bit će Mirsad Mahmutagić, a nosilac liste Nedžad Lokmić.

SDP neće imati kandidate za načelnika općina Tešanj, Breza, Olovo, Vareć i Usora. SDP će u Tešnju podržati nezavisnog kandidata za načelnika općine Amira Galijaševića, dok će nosilac liste ove u ovoj općini biti Vedran Keser. Nosioc liste za Brezu je Amina Jekalović, za Olovo Mirad Hodžić, za Vareš Branko Romić i za Usoru Dragica Todorović.

Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.