Završni modul

Jasmin Imamović otvorio IV modul Akademije socijalne demokratije u Tuzli

Završni modul Akademije socijalne demokratije održava se u Tuzli, gdje su se učesnici i učesnice iz cijele Bosne i Hercegovine susreli sa gradonačelnikom Tuzle i potpredsjednikom SDP BiH Jasminom Imamovićem. U toku uvodnog predavanja na temu „Ljevica u BiH – komunistička zaostavština i/ili progresivna snaga,“ Imamović je naglasio da je vrijednost antifašizma ključna za ljevicu u BiH, ne zanemarujući i druge vrijednosti koje su jednako važne, poput odgovarajućih ekonomskih i socijalnih politika.

Tokom predavanja je diskutovano o pobjedi i izazovima SDP BiH u Tuzli, Gračanici, Gradačcu, Lukavcu, Živinicama, Maglaju, Bosanskoj Krupi, Ključu; o potrebi ujedinjenja ljevice na BH političkoj sceni, te izazovima sa kojima se susreće SDP BiH u borbi za radnička prava i jedinstvo države. Učesnici i učesnice akademije su naročito bili zainteresovani za pitanja ujedinjenja ljevice, odnosno načina uključivanja svih  društvenih slojeva koji zagovaraju ideje socijaldemokratije.

Ovim modulom se završava ovogodišnja Akademija socijalne demokratije koja se realizuje u saradnji partnerskih organizacija Foruma lijeve inicijative i Fondacije Friedrich Ebert. Prva tri modula su održani na Jahorni, u Vogošći i Neumu, te su tretirali oblasti lokalne samouprave, političke ekonomije i političke komunikacije.