Tuzla

Jasmin Imamović odao počast Martinu Luteru Kingu

Ovaj veliki borac, kao i dobitnik Nobelove nagrade za mir rođen je tačno na današnji dan prije 85 godina

Slika

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović i zamjenik šefa misije u Američkoj ambasadi u BiH Adam D. Lamorekux su odali počast i položili cvijeće ispred biste Martina Lutera Kinga u Tuzli, u znak sjećanja na velikog borca u borbi za rasnu i društvenu jednakost.

Ovaj veliki borac, kao i dobitnik Nobelove nagrade za mir rođen je tačno na današnji dan prije 85 godina.

– Zadovoljstvo mi je što predstavljam Američku ambasadu i ovdje u Tuzli odajemo počast Martinu Luteru Kingu. Bio je neumoran u svojoj borbi za rasnu i društvenu jednakost u SAD-u, te je inspirisao milione ljudi u cijelom svijetu u njihovoj borbi za pravdu – izjavio je zamjenik šefa misije u Američkoj ambasadi u BiH Adam D. Lamorekux.

Kazao je da je njegova vizija o miroljubivoj naciji koja omogućava slobodu i perspektivu za sve svoje građane koju je iznio u svom govoru „Sanjam“, u Washingtonu 1963. godine, dala je inspiraciju mnogima.

Martin Luter King u govoru kaže: „Sa ovim uvjerenjem ovu buku nesloge u našoj zemlji pretvorit ćemo u predivnu simfoniju bratstva.“

Dr. King je kao hrišćanski vjerski lider , podučavao jevanđelje ljubavi i jednakosti. Život je posvetio pomaganju drugima, a prvenstveno je bio protiv nepravde nenasilnim sredstvima, te javno govorio protiv ratnog nasilja.

– Danas je prilika da odamo počast radu dr. Kinga koji je u svakom slučaju promovisao borbu za pravdu nenasilnim sredstvima uz zajedništvo i puno ljubavi među ljudima – naglasio je Lamoreux.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović je sve prisutne podsjetio da je bista Martina Lutera Kinga postavljena u Tuzli 2003. godine, te da je bista poklon od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

– Zajedno sa građanima Tuzle već jedanaet godina obilježavamo 15. januar i odajemo priznanje ovom velikanu. Na ovaj način se sjećamo njegovih velikih ideja i djela. On je govorio da konflikte među razlikama treba rješavati posebnom metodom, a njena osnova treba biti ljubav, zatim da se mrak ne može pobjediti mrakom, nego samo sa svjetlosti – istaknuo je Imamović.

Kazao je da su Sjedinjene Američke države veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, te se zahvalio Vladi SAD-a za sve što je učinila i što čini za Bosnu i Hercegovinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.