Jasmin Imamović: Dužnik sam građana Tuzle, uradit ću više nego što sam obećao

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Jasmin Imamović ponovo je izabran za gradonačelnika Tuzle. Ovo je njegov peti mandat, a kako je kazao u razgovoru za Klix.ba, u naredne četiri godine skupa sa svojim timom nastavlja započeti razvoj Tuzle.

“Veoma sam zadovoljan građanima Tuzle koji su mi dali veliko povjerenje. Za ovo što smo do sada moj tim i ja napravili najveću zahvalnost dugujem građanima Tuzle, jer su mi oni davali povjerenje i priliku da napravim nešto što se njima sviđa te da probam na kraju mandata kazati da je Tuzla ljepša i za život udobnija”, riječi su kojima je Imamović započeo razgovor za Klix.ba.

Posebno je naglasio da je dužnik građana Tuzle te da će skupa sa svojim timom uraditi više nego što je obećao.

“Posebno je važno da smo lista SDP-a i ja kao kandidat ostvarili dobar rezultat. Imamo dobru i kvalitetnu listu čime ćemo dobiti kvalitetne vijećnike u Gradskom vijeću Tuzla. Sada čekamo prebrojavanje koje ide sporo jer su liste otvorene, nakon toga ćemo se dalje dogovarati. Glavni cilj SDP-a i mog tima u izvršnoj vlasti je da se što prije realizira Strategija razvoja Tuzle do 2026. godine”, kaže Imamović.

On će se u naredne četiri godine držati već usvojene Strategije razvoja Tuzle do 2026. godine, a kako ističe, skupa sa svojim timom nastavlja započeti razvoj Tuzle koji je, prema njegovom mišljenju, bio prekinut strašnom prirodnom nesrećom 2014. godine.

“Tada smo izgubili dvije godine vremena i novca. Ovo što smo radili ove građevinske sezone nismo radili tempirano jer je izborna kampanja. To su projeki koje smo prema našim programima trebali raditi 2015. godine, međutim to nismo mogli realizirati jer je prioritetan cilj bio da spasimo blizu hiljadu kuća na padinama Tuzle, ugroženih klizištima”, podsjeća Imamović.

Predizborna obećanja je, kako kaže, kreirao vrlo oprezno.

“Kada je u pitanju stvaranje uvjeta za povećanje broja radnih mjesta rekao sam da će ih biti najmanje četiri hiljade i vrlo brzo ćemo realizirati taj cilj. Ja se nadam i daleko većem broju koji bi mogao dostići i sedam hiljada radnih mjesta. Mjere socijalne politike će postati mnogo snažnije. Realizacija nekih projekata je zastala zbog žalbi na tenderima. Tako smo kod izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj izgubili nekoliko mjeseci zbog žalbe na projekat, ali mi nastavljamo realizaciju jer novac postoji. Također, nastavljamo i realizaciju drugih projekata”, pojašnjava Imamović.

Istaknuvši da je u predizbornoj kampanji čuo i neke od zahtjeva građana, Imamović je napomenuo da je Strategija razvoja Tuzle dokument koji je otvoren za dodavanje novih ciljeva za realizaciju.

“Moj san je da Tuzla bude ispred svih, što je i bio naš posljednji slogan”, zaključio je Imamović.

On je tokom dosadašnje “vladavine” dobio brojna priznanja i nagrade. Tuzla je četverostruki osvajač priznanja BEACON Status (za brzi ekonomski razvoj, za razvoj turizma, za najbolje rezultate u pripremi i upravljanju projektima EU i za energetsku efikasnost), a Asocijacija multietničkih gradova jugoistočne Evrope nagradila ga je za poseban doprinos širenju multikulturalnosti na jugoistoku Evrope. Više puta je biran za ličnost godine u BiH.

U ovogodišnjoj utrci za gradonačelnika Tuzle bilo je osam kandidata i to Bahrudin Hadžiefendić (SDA-SBB), Alen Gadžo (DF), Amira Malkočević (Tuzlanska alternativa), Adnan Burina (Naša stranka), Novalija Gavranović (Stranka za BiH), Zlatko Berbić (nezavisni kandidat), Elmir Mujkanović (nezavisni kandidat) te Jasmin Imamović (SDP) kojem je i pripao četverogodišnji mandat.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.