Jakupović: Istina mora da se zna!

Poštovani sugrađani, Prijedorčani,

– Kao što vidite u dosadašnjem toku predizborne kampanje pokušavam biti što korektniji i ne unositi bilo kakvu pometnju među naše potencijalne birače ma gdje bili. Želio sam da na taj način ipak ohrabrim birače da ipak iziđu na izbore pa da uz njihovu pomoć povećamo broj odbornika u Skupštini grada Prijedora.

Međutim ne ide. Pojedinci se trude svim silama da na SDP i mene kao nosioca liste natovare sto više tereta kroz neargumentovana i neistinita pisanja. Ovo moje reagovanje je i odgovor na zahtjeve mojih kolega da se i ja oglasim. Pokušavao sam privatnim porukama s nekim komentatorima na FB objasniti o cemu se radi. Međutim nakon silnih optužbi poslije sastanka našeg predsjednika Nikšića i kandidata  za gradonačelnika Đaković Milenka odlučio sam iznijeti samo nekoliko činjenica.

Naime ono oko čega se citavo vrijeme na mene svaljuje drvlje i kamenje je izgradnja spomenika za nevinu ubijenu djecu Prijedora. Rekao sam i spreman sam da o ovome pričam pred bilo kojom televizijom i da argumentima pokažem i dokažem da oni koji pišu neistine nisu u pravu.

Kao prvo spomenut ću pisanje dopisnika Dnevnog avaza (M. DEDIĆ) u kojem je na čitavoj stranici pisao kako ja nisam bio na obilježavanju “31. maja – Dana bijelih traka” – naravno to je neistina i to ću dokazati na relevantnom mjestu.

3d42e6_97718cde77f3420c867f1d6d740b8915~mv2

U emisiji “Pošteno” XX Federalne televizije gospodin Zorić Goran je takođe iznio teške optužbe na moj račun.
Odmah sam napisao reagovanje koje Vama sada dostavljam na uvid ali nije Jurišićka imala hrabrosti da ga u cijelosti objavi, prepričali su samo dio teksta!

3d42e6_ad195336d08346c6bc7addce26963c2b~mv2_d_1240_1754_s_2

3d42e6_5920a1191e0041aeaf8fa879ee62140d~mv2_d_1240_1754_s_2

Za sve što je u tom reagovanju napisano stojim a takođe imam i dokumente koji potvrđuju moje navode kada je u pitanju glasanje po bilo kojem prijedlogu odbornika Duratovića.

– Ne mogu da shvatim kolegu Duratovića da uporno pokušava progurati neistinu narodu kada je ova problematika u pitanju. Ja sam samo zbog dubokog poštovanja prema svim nevinim žrtava a pogotovo nevino ubijene djece čitavo vrijeme spuštao loptu na zemlju ali evo sada molim javno kolegu Duratovića da odgovori na nekoliko konkretnih pitanja:

1. Zašto svim Bošnjacima, ali iskreno, ne objasni sta se dešavalo pred samu sjednicu Skupštine u decembru prošle godine? Ja poštujem sve njegove odluke ali bi bilo interesantno da kaže šta (!?) ga je molio predsjednik kluba odbornika DNS gospodin Predojević u mojoj kancelariji dok su u susjednoj kancelariji na ishod sastanka čekali svi drugi predsjednici klubova srpskih političkih partija.
———————————————————

2. Da li se ikad desilo da je bilo koji Bošnjak u Skupštini glasao suprotno od njega za sve njegove prijedloge. Ja kažem NIJE! Svi smo uvijek glasali ZA.
————-

3. Zašto kolega Duratović krije od svojih birača da je na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Prijedora jedini glasao protiv dnevnog reda na kojem su bile tačke dnevnog reda koje se tiču memorijala. To niko ne zna a evo ovoga puta javno objavljujem kako se glasalo.

3d42e6_0f9786d914d141339791eb65ac573271~mv2_d_2409_3435_s_4_2

4. ZAŠTO (!?) je kolega Duratović na svom profilu napisao da sam ja glasao za prijedlog zaključka kolege Predojevića i time automatski bio protiv izgradnje spomenika kad dobro zna da ni to nije istina.

Znamo svi mi, poštovani sugrađani, dobro kako se rješavaju ovakve stvari, to nam najbolje Kozarčani mogu objasniti a bio sam u toku i te aktivnosti. Memorijalni spomenik u Kozarcu je napravljen u miru kroz razgovore i bez Skupštine opštine Prijedor, dakle to nije nikad bilo na ni na jednoj sjednici Skupštine opštine Prijedor!

Pozivam sve kandidate na listama za predstojeće izbore da se za glasače borimo sa novim idejama programima i kvalitetnim kadrovima.
Mi u SDP-u upravo tako radimo.

Bez obzira kako se izbori završili spreman sam na širu priču oko svih memorijala u Prijedoru i da upoznamo naše ljude i o onome šta se dešavalo oko Omarske, Trnopolja, Prijedora.

I na kraju, poštovani sugrađani, ma gdje bili – nemojte da Vas ova naša pisanja obeshrabre i odustanete od glasanja. GLASAJTE, ODABERITE I GLASAJTE ZA SVOJE FAVORITE ZA ONE U KOJE VJERUJETE DA VAS MOGU KVALITETNO PREDSTAVLjATI U SKUPŠTINI GRADA PRIJEDORA ALI NE NA NAČIN “UH JES’ IM DOBRO REKAO” NEGO NA NAČIN DA TAJ KANDIDAT IPAK UČINI KORAK NAPRIJED – MI U SDP-u IMAMO DOBRE KANDIDATE NAŠA DIJASPORA VEĆ DAJE PODRŠKU NAŠIM KANDIDATIMA – HVALA VAM.

Glas dijapore je bitan, s toga samo jedini pozivali da se registruju za glasanje putem pošte.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.