Jaka SDA znači još jači SNSD i HDZ

Javljaju se iz SDA da informišu javnost, iako su navodno nezadovoljni njihovim radom, kako neće glasati za smjenu Vijeća ministara BiH koju je, između ostalih, inicirao i SDP BiH. Ništa novo. Još jednom svjedočimo licemjernim stavovima SDA i njihovoj neraskidivoj vezi sa SNSD-om i HDZ-om BiH.

SDP BiH nije izbjegao da bude dio većine, ali jeste odbio služiti interesima SDA. Nikakva saopštenja SDA ne mogu izbrisati činjenicu da je ljubav SDA-HDZ-SNSD neraskidiva. Nepobitna je činjenica da je SDA u Narodnoj skupštini RS izabrala Dušanku Majkić u Dom naroda BiH, omogućivši  SNSD-u apsolutnu većinu. Treba li veći dokaz kako je SDA na taj način pokazala kako želi jak SNSD. Ljubav sa HDZ-om je potvrđena glasanjem SDA za HDZ-ovog delgata, kojem je protivkandidat bio iz SDP-a, u skupštini ZDK. To je i HDZ-u omogućilo da ima 4 od 5 delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda BiH. Tako je SDA omogućila SNSD-u i HDZ-u dvostruki veto na državnoj razini, s obzirom da su tako dobili ukupnu većinu 8 od 15 delegata u Domu naroda BiH. Treba li i nakon toga nekome dokazivati da jaka SDA u stvari znači jaki SNSD i HDZ?

Glasanjem za očuvanje Vijeća ministara koje je ostalo nijemo na trenutno dvije najveće vanjske prijetnje po sigurnost, zdravlje i stabilnost Bosne i Hercegovine – pandemiju koronavirusa i migrantski val – jasno je i da jaka SDA znači i slabu Bosnu i Hercegovinu. SDA prepuštamo zagrljaju HDZ-a i SNSD-a, a od građana kojim je stalo do ove zemlje očekujemo da SDA-ovu borbu za HDZ i SNSD i njihovu zajedničku nebrigu za probleme građana kazne na sljedećim izborima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu