Zanin Vejzović

Jablanički Granit dobio novu koncesiju, potpisan ugovor na 30 godina

Nakon brojnih peripetija čuveni Granit iz Jablanice, jedan od hercegovačkih privrednih simbola je dobio potrebnu koncesiju, kojom se trebaju raspetljati dugogodišnji problemi koji su opterećivali rad ovog preduzeća.

Ovaj postupak je okončala Vlada Hercgovačko-neretvanskog kantona na inicijativu kantonalnog ministra privrede Zanina Vejzovića (SDP BiH), što jablaničkom Granitu omogućuje da nastavi nesmetano sa svojim radom.

“Ova odluka je donesena jednoglasno na sjednici Vlade HNK u petak, a u roku od 30 dana će Vlada HNK potpisati ugovor o koncesiji sa Granitom Jablanica, o čemu će mediji biti blagovremeno obaviješteni”, kazao je Vejzović za Klix.ba.

Ističe da je ovo jedna od važnih koraka nove Vlade HNK na putu spašavanja privrede u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

“Na ovaj način raspetljavamo dugogodišnje probleme i poslovanje na rubu zakonitosti koje su opterećivale stanje u ovom preduzeću”, kazao je Vejzović za naš portal.

Dodjela ove koncesije, kako ističe, primarno je u interesu radnika “Granita”, jer omogućuje potpuno zakonito poslovanje u kojem će prava radnika biti maksimalno zaštićena.

“Jako je važno da su u ugovor o koncesiji, ugrađene potrebne klauzule koje garantuju da će strateški partner Granita sve financijske obaveze izmirene u roku od pola godine”, pojasnio nam je ministar Vejzović.

Ovu odredbu smatra najvažnijim dijelom ugovora, jer upravo ona garantuje početak potpuno transparentnog poslovanja te isključuje bilo kakvu mogućnost naknadnih manipulacija.

Zajednički interes vidi u jakom “Granitu” sa zadovoljnim radnicima, koji će ponovo biti ponos Jablanice i Hercegovine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.