Dan Općine Jablanica

Jablaničani se trebaju ponositi svojom slavnom prošlošću

Jučer je na prigodan način obilježen 22.februar – Dan Općine Jablanica. Održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća Jablanica na kojoj je Načelnik općine Salem Dedić podnio referat. Iako je Općinska organizacija SDP BiH Jablanica više puta insistirala da načelnik na svečanoj sjednici kaže par rečenica o tome zašto se obilježava ovaj datum, šta se desilo tog dana, to ni ovaj put nije učinio. Da li Načelnik želi da izbriše antifašističku prošlost Jablanice ili je to dodvoravanje nekome ko nije pristalica antifašizma, to dragi sugrađani, procijenite sami.

Mi smatramo da se Jablaničani trebaju ponositi svojom slavnom prošlošću i pričati mladim generacijama o tome.
Indikativno je i to da nacionalne vladajuće stranke izbjegavaju položiti cvijeće na Partizanskom groblju i pored bisti jablaničkih prvoboraca. Kakvu to poruku šalju javnosti, to oni znaju!

Kada Načelnik ne želi pričati o oslobođenju Jablanice, mi ćemo s ponosom reći da je 22.februar 1943.godine Jablanica prvi put oslobođena od italijanskih fašista i domaćih izdajnika.
Jablanicu su oslobodile partizanske jedinice predvođene 4. crnogorskom proleterskom brigadom.
Jablanica je konačno oslobođena 20.februara 1945.godine.
SDP s ponosom priča o antifašizmu, o NOB-u 1941-1945., o odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. i snažno će se suprostaviti svim oblicima fašizma.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.