Damir Šabanović

Jablanica za Dan općine dobila 50 radnih mjesta, uskoro se očekuje još 100

Pored niza održanih sportskih i kulturnih manifestacija, danas je Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Jablanica. Obilježavanje dana Općine nastavljeno je u poslovnoj zoni “Unis-Gornja Kolonija” gdje je grupacija Absolutte group otvorila industrijski pogon. U okviru grupacije djeluje sportski brend “No 1” koji je u Jablanici pokrenuo proizvodnju sportske opreme.

Vlasnik preduzeća Nihad Selimović je u obraćanju zvanicama između ostalog rekao: “Zahvaljujem se općinskoj administraciji, na čelu sa načelnikom Damirom Šabanovićem, koja je uložila maksimalne napore da danas otvorimo pogon koji zapošljava 50 radnika. U skorijoj budućnosti očekujemo da će pogon imati 150 zaposlenih”.

Uz izraze zahvalnosti načelniku, vlasnik grupacije Absolutte group d.o.o. radnicima je poželio uspješan rad.

Prva značajnija investicija u Jablanici nakon više od 20 godina budi nadu da će općina postati mjesto prosperiteta i ugodnog življenja, u kojem perspektivu, pored njezinih stanovnika mogu pronaći i ljudi iz drugih dijelova naše zemlje. Otvaranju ovog pogona prisustvovao je i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Podsjetivši na probleme s kojim se suočio s preuzimanjem funkcije, načelnik Općine Damir Šabanović je istaknuo:

“Stabilizacija javnih finansija i izmirenje obaveza Općine su bili moj prioritet u prvoj godini mandata. U toj namjeri smo, zahvaljujući transparentosti u radu i vodeći brigu o sredstvima i imovini Općine, uspjeli. Općina Jablanica prvi put, nakon niza godina, ima budžetski suficit. Pored navedenog, posebnu pažnju sam posvetio najvećem problemu Jablanice – velikoj stopi nezaposlenosti. Danas, kao rezultat tog rada vidimo i prve investicije i nova radna mjesta. Općina Jablanica će nastaviti sa radom na stvaranju preduslova za bolji život njenih građana i ovaj pogon je tek prvi korak na putu kojim želimo ići”.

Dnevni list

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.