Jablanica ostaje bez priključka na koridor Vc

Na jučer održanoj sjednici OV Jablanica, vladajuća struktura koju čine vijećnici i načelnik iz  reda SDA skupa sa koalicionim partnerima HDZ-om, SBB-om i satelitima iz reda nezavisnih vijećnika, još jednom je demonstrirana sva nemoć i nesposobnost koja će Jablanicu i njene građane skupo koštati.

Iako su javnost iz jablaničke SDA stalno uvjeravali kako će to što SDA vlada na svim nivoima odlučivanja, biti korisno i za naš grad, još jednom smo se uvjerili da njihovu nesposobnost ne može ništa nadomjestiti.

Kao plod tzv. saradnje lokalne vlasti sa višim nivoima, dobili smo grad bez priključka na koridor Vc. Istovremeno se pitamo da li je plod saradnje zvaničnika SDA na svim nivoima vlasti i to što će most Bitke za ranjenike po svemu sudeći biti restauriran tek 2021. godine, iako su ne tako davno iz jablaničke SDA tvrdili, uz javno postavljene bilboarde, da će restauracija otpočeti još u prošloj godini.

Da li su navedeni rezultati plod nesposobnosti vladajuće strukture u Jablanici ili pak plod takozvane saradnje zvaničnika SDA na svim nivoima, više nema dilema. Bit će da je i jedno i drugo.