SDP BiH Jablanica

Jablanica ostaje bez priključka na autoput

U posljednje vrijeme smo svjedoci da vladajuća koalicija u Federaciji BiH na čelu sa Strankom demokratske akcije postaje svjesna da su građani shvatili da od pompezno najavljivane reformske agende imaju samo praznu priču.  Vladajuća koalicija je svjesna da je prošla gotovo polovina mandata, a da nisu napravili ni centimetra autoputa na Koridoru Vc i zato ovih dana podižu kredite i najavljuju početak radova kako bi građanima „zamazali“ oči da će i oni graditi i zapošljavati, iako je ranija Vlada na čelu sa kadrovima SDP-a, ostavila značajna sredstva kao i provedene tenderske procedure za nastavak radova na Koridoru Vc. Prije pola godine smo građane Jablanice informisali da je Vlada FBiH donijela Odluku o izmještanju trase na Koridoru Vc, kojom Jablanica ostaje bez priključka na autoput.

Tražili smo od načelnika Općine Salema Dedića i ostalih relevantnih političkih subjekata da reaguju na ovu odluku. To se nije desilo, a mi se pitamo, zašto? Pitamo se zašto šuti načelnik Općine i SDA? Gdje su sada načelnici susjednih općina da dignu svoj glas protiv ove odluke Vlade FBIH? Vjerovatno ne žele da se konfrontiraju sa kadrovima svojih stranaka kao ni sa koalicionim partnerima. Svima nam je jasno da šutnja predstavlja saglasnost sa ovom sramnom odlukom, koja će po stanovništvo naše općine imati nesagledive posljedice.

Mi u OO SDP BiH Jablanica nećemo šutjeti o ovoj štetnoj odluci i nećemo mirno prihvatiti totalnu izolaciju Jablanice. Borićemo se svim demokratskim sredstvima da Jablanica ne bude Općina staraca već mjesto ugodnog života svim stanovnicima.

 

 

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.