Nikšić:

Ja sam predsjednik i Zlatku Lagumdžiji

Što se mene tiče ja sam izabran za predsjednika i predsjednik sam i Zlatku Lagumdžiji koji se nije htio kandidovati ni za Glavni odbor

Slika

U intervjuu za BHRT, Nermin Nikšić, novi predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, na pitanje novinara da su nakon Kongresa SDP-a mnogi zaključili da će u toj stranci praktično sve ostati isto, te da je on (Nikšić) samo puko oruđe dosadašnjeg predsjednika Lagumdžije, te kako komentariše takve optužbe, ističe:

– Ja to ne cijenim optužbama. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam to vrlo javno rekao, transparentno, na Kongresu SDP-a. Ako neki misle da ću ja pljuvat po dosadašnjem predsjedniku Zlatku Lagumdžiji, ja to neću i nemam namjeru, niti ću se time baviti. Ono što sam mu zamjerao i ono sa čim se nisam s njim slagao, ja sam rekao javno, na sjednicama stranačkih organa, tamo gdje je i mjesto da se o tome raspravlja i gdje treba da se priča o tome. Pred njim, u oči, a nikako kroz medije i javno što su radili neki drugi, koji su opet na sjednicama organa njemu davali podršku, te učesvovali u donošenju odluka, izjavio je nikšić te dodao:

– Zlatko Lagumdžija je dio istorije SDP-a. Ja sam ponosan da sam radio s njim, puno sam stvari naučio od njega. Sigurno da ima stvari sa kojima se nisam slagao, na koje sam ukazivao, ali on ima svoje mjesto u historiji i SDP-a i Bosne i Hercegovine i to mu niko ne može osporiti. Njegove zasluge ili njegove greške će pokazati vrijeme. Što se mene tiče ja sam izabran za predsjednika i predsjednik sam i Zlatku Lagumdžiji koji se nije htio kandidovati ni za Glavni odbor. Dakle, nije uopšte sad član rukovodstva SDP-a. Nemam namjeru biti lider SDP-a koji će sam donositi odluke i odlučivat o određenim stvarima. Želim da formiram tim ljudi i da kao Tim zajedno radimo. A ja ću, kao što je kod Zlatka bila ta fama, i kao što pripada svakome onome ko je prvi čovjek u određenom timu, odgovarati za odluke Tima i biti najodgovorniji, kao što mislim da je i on bio najodgovorniji za ono što je do sada bilo u SDP-u. Ne plašim se preuzeti odgovornost.

Nikšić je danas u intervjuu za Fokus dao do znanja da SDP neće biti dio vladajuće većine.

– SDP ne želi i ne treba biti dio vlasti do narednih izbora. Građani su dali legitimitet nekim drugim opcijama i to treba poštovati. Stranke koje su osvojile najveći dio glasova imaju obavezu da rade na ispunjavanju onoga što su obećali, a SDP će djelovati kao opozicija, ali odgovorna opozicija koja će svoje djelovanje temeljiti na konkretnim projektima i kritikama, a ne blokadama i podmetanjima, kazao je Nikšić.

Govoreći o tome kako vidi SDP u budućnosti, Nikšić je kazao da je vidi kao partiju koja će voditi BiH ka članstvu u NATO i EU, kao partiju koja će okupljati građane iz cijele BiH i čiji članovi će se mjeriti i ocjenjivati jedino po svome radu i sposobnostima.  

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.