Saša Magazinović za N1

Ja nisam Bošnjak, ali govorim bosanski jezik

Odluka Vlade Republike Srpske da ne podrži adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom je “ne” evropskom putu naše zemlje, rekao je u Novom danu Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Parlamentu BiH.

RS ne može da pristane na adaptaciju SSP-a iz niza razloga, koji su vezani za velike gubitke koje bi imala njena poljoprivredi, kazao je jučer entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Magazinović smatra da je “briga za poljoprivrednike” samo izgovor vlasti u RS-u.

“Da je vlast u RS-u bila briga za poljoprivrednike onda bi mi povlačili sredstva iz evropskih fondova za poljoprivrednike, a nismo povlačili ta sredstva upravo zbog RS-a”.

Dodao je da će srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ispoštovati odluku vlasti iz Republike Srpske.

Magazinović se osvrnuo i na “slučaj bošnjačkog jezika” kazavši da se bosanski jezik ne treba vezati samo uz jednu naciju u BiH.

“Ja nisam Bošnjak, ali govorim bosanski jezik”, istakao je gost Novog dana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.