Jasmin Imamović za Klix.ba

Ja lično smatram da je Denis Bećirović najbolji izbor za državu pa samim tim i za SDP BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je za Klix.ba da je većina organizacija Socijaldemokratske partije BiH predložila Denisa Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima.

“Referendum ukupnog članstva o naročito važnom pitanju za Bosnu i Hercegovinu, samim tim i za SDP BiH, je novi korak na putu demokratizacije države i partije. Kažem ‘novi’ iz razloga što je SDP BiH prva partija u našoj zemlji koja je uvela direktne izbore za predsjednika partije, kao i predsjednike svih organizacionih nivoa SDP-a. Ova dva važna koraka, uz ostalo, čine SDP BiH potpuno različitom partijom od drugih partija, odnosno stranaka, u kojima postoji neprikosnoveni autoritet stranačkog vođe, u kojima predsjednika ne bira direktno ukupno članstvo, u kojima uoči ‘izbora’ neki predsjednici nemaju ni formalne protivkandidate”, kazao je Imamović.

Naveo je da je većina organizacija predložila da Denis Bećirović bude kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime SDP-a BiH.

“I ja lično smatram da je Denis Bećirović najbolji izbor za državu pa samim ti i za SDP BiH. Pošto Predsjedništvo SDP-a, kao i predsjedništva gradskih i općinskih organizacija, nisu svi članovi SDP-a BiH, a ima nas 43.000, zaključili smo na Glavnom odboru da je potrebno dati priliku svim članovima da se izjasne. Time smo pokazali sljedeće: Ako se predsjednik SDP-a BiH bira na direktnim izborima, logično je da se i o kandidatu za člana Predsjedništva BiH izjasni ukupno članstvo”, rekao je Imamović.

Svoju tvrdnju obrazložio je činjenicom da je država iznad svake partije, stranke i pojedinca, napominjući da je Bosna i Hercegovina najvažnija.

“To dokazuje privrženost SDP-a državi i demokratiji. U SDP-u Bosne i Hercegovine jasno je da niko od nas nije pametan kao svi, da se u vezi s ovim važnim pitanjem moramo konsultovati s građanima koji imaju članske karte SDP-a. Veoma je važno da to smatra i Denis Bećirović, s kojim smo razgovarali iz razloga što je dobio najviše kandidatura. To je važno jer time dokazuje da je demokrata”, kazao nam je Imamović.

Ističe kako se nada da će i druge stranke pristupiti svojoj demokratizaciji, jer nema demokratske države, bez demokratizacije stranaka koje participiraju u vlasti i odlučuju o sudbini građana Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.