Pismo premijeru FBiH:

Izvođač radova na dionici Vlakovo – Lepenica odabran u skladu sa zakonom

U pismu se navodi kako je Upravni odbor EIB-a intenzivno raspravljao o izvještaju i preporukama koje je dostavio Mehanizam za prigovore EIB-a, u vezi sa žalbom italijanske kompanije

Slika

Direktor Jadranskog odjela Evropske investicijske banke R. Massa Bernuci i predsjednik Odsjeka za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan D. Courbin, uputili su 8. januara 2014. godine pismo premijeru Federacije BBiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještavaju kako je u okviru EIB-a okončan žalbeni postupak po zahtjevu italijanskog konzorcija Impresa Pizzarotti – Salini Costruttori.

U pismu se navodi kako je Upravni odbor EIB-a intenzivno raspravljao o izvještaju i preporukama koje je dostavio Mehanizam za prigovore EIB-a, u vezi sa žalbom italijanske kompanije.

“Na osnovu preporuka Mehanizma za prigovore, službe EIB-a su predmet ponovo razmotrile i potvrdile da nema osnova za prigovor na izvještaj o evaluaciji tendera od 29.12.2012. godine“, ističe se u pismu.

Na ovaj način je EIB potvrdio svoju raniju odluku o davanju saglasnosti za izbor turske kompanije Cengiz Insaat, kao izvođača radova na poddionici Vlakovo – Lepenica koja je dostavljena JP Autoceste FBiH 29.11.2012. godine i na osnovu koje je dodijeljen ugovor.

Ovim su sve relevantne domaće i međunarodne institucije, nakonu uvida u komplentnu tendersku dokumentaciju, potvrdile da je JP Autoceste FBiH u potpunosti radilo na zakonit način, u skladu s međunarodnim i domaćim propisima, te da ne postoji bilo kakva procesna ili materijalno-pravna greška prilikom izbora ovog izvođača.

“Ovom odlukom EIB-a potvrđeno je da je izvođač radova na poddionici Vlakovo – Lepenica odabran na zakonit i u potpunosti ispravan način. Nastavit ćemo i dalje uspješnu saradnju sa ovom međunarodnom finansijskom institucjiom u relizaciji infrastrukturnih projekata koji su od značaja za našu zemlju. Očekujem da do kraja ove godine u funkciji imamo 102 kilometra moderne autoceste, te da nastavimo sa još bržom gradnjom Koridora Vc“, istakao je ovim povodom premijer Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.