Sarajevo

Izvještajno-izborna konferencija OO SDP Ilijaš

Izvještajno-izborna konferencija OO SDP Ilijaš održana je sinoć u gradskoj kino sali a na kojoj su birani Općinski odbor od 22 člana i Nadzorni odbor od tri člana.

Prema riječima predsjednika OO SDP Ilijaš Alana Šeraka ovo je aktivnost poslije prvih demokratskih izbora unutar SDP-a po principu „jedan član-jedan glas“.
– Od novih entuzijasta, mladih ljudi očekujem novu pokretačku snagu SDP-a, da se pozicionira kao ključni politički faktor u općini Ilijaš kao što i zaslužuje, te da i dalje radi u interesu ove lokalne zajednice, poručio je Šerak.

Na Konferenciji je glasalo 66 delegata, a u Nadzorni odbor jednoglasno su izabrani Zlatko Đulić, Mirsad Osmanović i Nejra Bašić.

-Pred vama je rad, trud, zalaganje, vraćanje povjerenja građana, članstva, omasovljenje i to neće biti lako. Postojat će zaduženja i svi će obavljati svoje zadatke, a ne samo jedan, dva ili tri člana. Ili neće biti u SDP-u Ilijaš ili će raditi svi, kazao je na kraju Konferencije Damir Filipović čestitajući izabranim kandidatima.
Konsolidacija, organizacija i jačanje SDP-a cilj je ovih konferencija u cijeloj BiH. Ideja je da se do 15. jula održi i Kantonalna konferencija gdje će biti izabrano rukovodstvo i izvršiti pripreme za početak lokalnih izbora sljedeće godine.

– Danas SDP na svim nivoima oblika organizovanja u Kantonu Sarajevo je opozicija, ali želimo biti alternativa sadašnjem stanju sa jasnim projektima, ciljem i vizijom. Nećemo slijepo posmatrati dešavanja jer je na sceni jedan politički cinizam na svim nivoima vlasti, zaustavljeni su procesi a građani nemaju više vremena. Isti su nam problemi, ogromna je nezaposlenost, besparica i moraju se nuditi konkretna rješenja, a to SDP može sa ljudima i sa širom koalicijom svih političkih subjekata koji su spremni da mijenjaju stvari. Najavljene reforme su veoma teške, naš čovjek će teško na svojim plećima da ih podnese, stoga su potrebne politike koje će pomoći da bezbolnije prođu. Fokusirat ćemo se na rješavanje ključnih problema, na provođenje socijalnih programa, programa rasta i zapošljavanja, istakao je predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo Igor Kamočaji za Radio Ilijaš.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.