Izbori u organizacijama SDP-a

Izvještajno – izborna konferencija OO SDP BiH Žepče

Da se u Žepču „rađa“ jedan novi SDP pokazuje i činjenica da je sala Općinskog vijeća Žepče bila pretjesna da primi sve delegate i goste Izvještajno – izborne konferencije Općinske organizacije SDP BiH Žepče. Od broja pozvanih delegata (92) Konferenciji je prisustvovalo 79 delegata (86%) isto tako Konfereciji je prisustvovao i znatan broj gostiju.

Riječi novoizabranog predsjednika, Trifunovića, najbolje opisuju žepački SDP:“ SDP je politička opcija koja je uvijek prolazila velike turbolencije, no i pored toga u žepačkim okvirima je uvijek bila , a današnji skup – Konferencija je garancija vječnog opstanka Socijaldemokratske partije u našoj općini, našem gradu. Hvala svim članovima i aktivistima, hvala Vama na poetskoj lojalnosti, Vi ste najveća i istinska garancija opstanka SDP-a na ovim prostorima. Sa ovolikom dozom odgovornosti i želje za bolje sutra naših građana, naše djece ćemo sigurno napraviti rezultat vrijedan svake pažnje na Lokalnim izborima iduće godine. Sada je vrijeme da se mobiliziramo, da ustanemo i glasno saopštimo da je SDP tu, vratio se, jači nego ikad.“

Novoizabrano rukovodstvo OO SDP BiH Žepče je spona iskustva i mladosti, koje ima sve potrebno da u Žepču napravi jedan novi brend te da konačno krene u obračun sa diktatorskim režimom kojeg 20 godina provodi HDZ BiH zajedno sa svojim vječnim koalicionim partnerom, odnosno sa svojim esktremnim krilom i najboljim saradnikom Strankom demokratske akcije.