Iznimno je važno da se lica osuđena za ratne i druge zločine od strane Međunarodnog krivičnog suda krivično evidentiraju i u BiH

Zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine Elvir Mahmuzić održao je sastanak sa predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini g. Muratom Tahirovićem. Tema razgovora bila je Memorandum o saradnji između Ministarstva pravde BiH i Međunarodnog rezidualnog mehanizma Ujedinjenih nacija za krivične sudove koji je potpisan krajem prošlog mjeseca u Sarajevu.

Zamjenik ministra Mahmuzić se osvrnuo na značaj ovog Memoranduma kojim su stvoreni uslovi da podaci iz presuda za lica koja su pravomoćno osuđena od strane Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, budu unesena u krivičnu evidenciju u Bosni i Hercegovini u skladu sa važećim pozitivno pravnim propisima .

Gospodin Tahirović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Memorandum stupio na snagu te istakao da je važno da se lica koja su osuđena za ratne i druge zločine od strane Međunarodnog krivičnog suda konačno evidentiraju kao takva i u našoj zemlji.

Mahmuzić je pružio podršku radu Udruženja te izrazio spremnost za dalju saradnju u pogledu iznalaženja zakonskih rješenja kojim se unapređuje pravni sistem i pravna sigurnost u Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.