Albin Muslić

Izmjene Zakona o VSTV-u su dodatni segment o transparentnosti i podizanju stepena integriteta BiH na njenom putu ka EU

Albin Muslić, zastupnik SDp-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH govorio je o amandmanima u sklopu Zakona o VSTV-u o kojem je danas odlučivao Predstavnički dom.

Muslić je prvo istakao da je u proceduru ovog zakona uputio pet amandmana, ali da je u dogovoru sa kolegom iz Naše stranke Predragom Kojovićem povukao četiri.

Ostavio je onaj amandman koji se, prema njegovom mišljenju, najviše odnosi na transparentnost.

– Ostavio sam amandman koji se odnosi i vezan je za transparentnost. Amandman govori o tome da će obaveza VSTV-a biti da na stranici objavi podatke o srodnicima sudija i tužitelja, onih koji su uposleni u advokaturi, notari i slično. Dakle, na svojoj stranici bi VSTV bio dužan objaviti informacije o rodbinskoj vezi svih sudija i tužitelja sa nekim od advokata i ostalih zaposlenih u pravosuđu – pojasnio je Muslić i dodao:

– Ovim činimo dodatni segment o transparentnosti i podizanju stepena integriteta BiH na njenom putu ka EU. To će, dakle, biti minimalni okvir koji će biti ocjena i pokazatelj da je BiH ispunila jedan od kriterija na putu ka članstvu u EU.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.