Saša Magazinović

Izmjene Izbornog zakona, vezane za fer i korektnije održavanje izbora, upućene u proceduru

Član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine Saša Magazinović (SDP) potvrdio je za Klix.ba da su izmjene i dopune Izbornog zakona BIH upućene u proceduru koje će se naći na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

“Očigledno da se vrijednosno i civilizacijski ne slažemo oko toga da li se u BiH izbori trebaju održavati po evropskim standardnima ili srednjovjekovnim, koje zastupa gospodin Dragan Čović, ali ono oko čega se slažemo jeste da izbori trebaju biti fer i pošteni.

Paket promjena Izbornog zakona koji u određenoj mjeri garantuje mnogo transaprantnije i fer izbore nego do sada je predato u procedure uz potpise zastupnika iz različitih stranaka”, kazao je Magazinović.

On je istakao skepsu da ovakvo stanje odgovara vladajućim strankama, iako smatra da to nikada neće javno reći.

“Sve dok izbore odlučuje količina crnog novca koji se ulaže u kampanju i dok izbore odlučuju brojači, a ne glasači, vrlo će teško biti napraviti ozbiljne i političke i demokratske promjene, jer ovi što su na vlasti kontrolišu te procese”, zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.