Aleksandar Vuković

Izmjene izbornog zakona nema dok kao Bosanac i Hercegovac ne budem konstitutivan

Predsjednik gradske organizacije SDP -a Banja Luka Aleksandar Vuković u nekoliko teza je pojasnio kako bi BiH trebala postati normalna država. On smatra da bez toga ne može biti pregovora o promjeni Ustava.

– Izmjene izbornog zakona nema dok kao Bosanac i Hercegovac ne budem konstitutivan i biran kao takav u svojoj državi! – poručio je Vuković.

Ima on i poruku za HDZ i Dragana Čovića koji najavljuju bojkot izbora.

– Pozivam ih da ne odustanu od toga i ostanu tog dana kod kuće! Dok god kontrolišu UIO, najveću finansijsku instituciju, ne treba uopšte brinuti za njihovu brigu o ugroženosti Hrvata! – kaže Vuković.

Njegov stav je da promjene Ustava BiH nema na paritetima disolucije i prije donošenja zakona o zabrani negiranja Bosne i Hercegovine i utvrđivanja BH identiteta.

– Imamo elementarno pravo da budemo šta hoćemo i da se izjašnjavamo kako hoćemo! Ne postoji ustavno uređenje u savremenom svijetu koje ovo ne garantuje! – zaključio je Vuković.

Nap.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.