Izjave Tajiba Delalića o Srđanu Aleksiću su čista neboluza

Tajib Delalić, vijećnik SDA u OV-u Novi Grad, kaže da nije podnio inicijativu za ukidanje Ulice Srđana Aleksića, već tražio preispitivanje te odluke “nakon što je dobio pismo od izbjeglice iz Trebinja, koji danas živi u Švedskoj, a u kojem stoji da se Aleksić zapravo borio da spasi tekstilnu robu, odnosno farmerke koje je za njega prodavao Alen Glavović”…

Državni parlamentarac Saša Magazinović, koji je prije 14 godina, još dok je bio zastupnik u Skupštini KS-a, podnio inicijativu da Aleksić dobije ulicu u glavnom gradu BiH, kaže da je besmisleno komentarisati Delalićeve izjave i da je vrijeme da ode u političku penziju.

– I kada sam 2007. predložio inicijativu, kasnili smo za nekim drugim gradovima u regiji koji su se sjetili Srđana Aleksića i njegove hrabrosti. Ne znam da li postoji neki hrabriji čin nego spasiti život drugom čovjeku, a to je Srđan te 1992. i uradio. Neka Delalić pita Alena Glavovića šta je i ko je Srđan Aleksić, istakao je Magazinović.