Izjava za javnost Damira Mašića, političkog direktora SDP BiH

“Nakon posljednjih dešavanja vezanih za odnos nadležnih tužilaštava prema kršenju konačnih presuda Ustavnog suda BiH cijenim bitnim podsjetiti da sam ispred SDP-a još prije dva mjeseca podnio krivičnu prijavu protiv Daneta Maleševića, ministra prosvjete i kulture RS-a, a nakon donošenja sporne instrukcije kojom je naložio svim školama u RS-u da se umjesto bosanski jezik upisuje “jezik bošnjačkog naroda”.

U prijavi smo tada jasno definirali koja su pravila prekršena s obzirom da je u odluci Ustavnog suda BiH vrlo jasno naznačeno da niko nema pravo nametati ime jezika drugome te da svako ima pravo svoj jezik zvati kako on želi. Da je Tužilaštvo BiH reagiralo zbog nepoštivanja presude Ustavnog suda u predmetu “Bosanski jezik” možda bi i priča sa referendumom drukčije završila. Ovako šta god da se desi ostaje činjenica da je pred tv kamerama urušena vladavina prava u BiH.

U svakom slučaju za pravdu nikada nije kasno pa se nadamo kako će i očiti fašizam u režiji ministra Maleševića konačno biti kažnjen.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.