OO SDP Foča

Izjava Nedžada Krše pobila laži SDA o tome da SDP Foča falsificira potpise

Informišemo javnost da su pojedini članovi rukovodstva SDA Foča dana 16.9.2020. godine lažno optužili OO SDP Foča, putem medija i Facebook portala koji su u službi SDA BiH, pri tome zloupotrebljavajući uzornog člana bošnjačke zajednice Foča, povratnika i jednog od najvećih stočara na teritoriji Opštine Foča.

U toku jučerašnjeg dana je na adresu OO SDP Foča dostavljena ovjerena izjava Kršo Nedžada iz koje je vidljiva istinitost njegove podrške date kandidaturi SDP Foča na izborima 2020. godine, kao i način na koji je isti izmanipulisan od strane pojedinaca iz rukovodstva fočanskog SDA.

 

Ono što je još uvijek nepoznanica jeste kako su pojedini mediji i portali došli do obrazaca za prikupljanje potpisa podrške što je grubo kršenje izbornog procesa. Nadamo se da će nadležne institucije ubrzo i to otkriti.

SDP BiH insistira da se provede istraga i utvrdi ko je u CiK zloupotrijebio svoje ovlasti. Naši zastupnici su podržali personalne promjene u CiK nadajući se kako će to doprinijeti sprečavanju ovakvih pojava. Ako se ne otkriju odgovorni onda je očito kako će sada samo druge stranke zloupotrebljavati CiK.

Zabrinjava činjenica da SDA Foča kandidaturu SDP-a Foča, kao i podršku koju imamo od strane povratnika među kojima su i neki članovi SDA, smatra razbijanjem bošnjačkog jedinstva i izdajom.

Očito je kako je fočanska SDA, radi lakšeg manipuliranja, to bošnjačko jedinstvo razbila na najsitnije komadiće što im se vraća kao bumerang. Ne iznenađuje strah od gubitka vlasti u Foči, koji pokazuje SDA Foča, jer gubitkom vlasti i pozicija koje sada ima neće moći prikrivati neregularnosti i netransparentnost, kako u svom radu, tako i u okviru Koordinacije Naša Foča.

O svim pomenutim neregularnostima bit će obavješteni CIK BiH, SIPA, Tužilaštvo BiH, RAK BiH kao i ostale nadležne institucije.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti inicijatorima i tvorcima ove hajke i medijskog blaćenja SDP Foča tj. dvojici najviših rukovodilaca SDA Foča.

Ovim putem napominjemo da ćemo svim sredstvima, uključujući i pravne, zaštititi integritet i ljudskost Nedžada Krše, ali i svih onih koji se budu našli pod prijetnjama i ucjenama SDA u Foči

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.