Ivo Komšić

Izgradnja Sarajevske žičare počinje 3.septembra

Glavni donator za izgradnju Trebevićke žičare dr. Edmond Offermann došao je u Sarajevo. Na danas održanoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi Grada Sarajeva Offerman je potvrdio da je donirao 7,5 miliona KM za revitalizaciju ovog simbola Sarajeva i da će gradnja početi za 15-ak dana.

Offerman je podsjetio da je u projekat uključen od 2010. godine te da mu je drago što su dogradonačelnik Abdulah Skaka i načelnik u ovoj godini uradili biznis plan koji je bio izuzetno važan za gradnju žičare.

“Restoran ‘Vidikovac’ će osigurati da cijene karata budu dovoljno niske da ih svako sebi može priuštiti. Moja donacija je operativna te trenutno vršimo transfer novca, a nadam se da će izvođač radova sve završiti na proljeće naredne godine. Žičara treba biti dio saobraćaja u Sarajevu, a Gradska uprava je ovo uspjela bez pomoći ostalih vlasti i EU”, kazao je Offerman.

Offerman je danas potvrdio svoju donaciju od više od 7 miliona KM, a u Sarajevu boravi sa svojom suprugom Majom.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je rekao da je potpisao ugovor s firmom “Leiter” koja je pobijedila na tenderu i koja će graditi žičaru.

“Ugovor o gradnji potpisat ćemo 3. septembra. Do sada su srušene dolazna i polazna stanica, kao i restoran ‘Vidikovac’. Nadamo se da će dinamika radova biti dobra i da će žičara početi raditi 6. aprila 2017. Drago nam je što je Offerman konačno donirao novac i možemo početi gradnju”, kazao je Komšić.

Foto i tekst: klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.