Ključ

Izgradnja reciklažnog dvorišta u završnoj fazi

Načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović obišao je danas sortirnicu Javnog-komunalnog poduzeća (JKP) „Rad“, u čijem su krugu uposlenici tog poduzeća i članovi Udruženja „Eko-sport“ proveli akciju izlijevanja podloge za postavljanje prese za papir i pet ambalažu.

Radi se o projektu „Reciklažno dvorište“, čija je realizacija u završnoj fazi, a sredstva u iznosu od preko 9.000 eura za njegovo finansiranje Udruženje je dobilo od Ambasade Češke Republike u BiH.

Presa će biti smještena u krugu sortirnice JKP „Rad“, a „Eko-sport“ je sporazumno s tim poduzećem dogovorio njen način korištenja, kao i ostale opreme u narednom periodu.

Zajednički cilj je, kako je rečeno, da što manje plastike, plastičnih kesa, papira i ambalažnog otpada završi u prirodi, a da se što više prikupi, radi plasmana i reciklaže s ciljem očuvanja i zaštite okoliša.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.