Bihać

Izetbegoviću i Novaliću, nemojte više braniti radnike!

Povodom pokušaja SDA da radnicima oduzme i ono malo preostalog dostojanstva i materijalne sigurnosti i od njih naprave obične igračke koje njihovi zaigrani tajkuni mogu baciti na ulicu kada im dosade, dužni smo podsjetiti javnost na dobrotu SDA politike, starih prevaranata, koji žele radništvu i sindikatima zadati posljednji udarac.

U prvom činu velike prevare imovina radnika je preko noći postala državna imovina, u drugom činu radnici su ostali bez posla, a za utjehu, umjesto novca su im dali certifikate, da bi te iste certifikate SDA-ovi tajkuni i ratni profiteri, prljavim novcem stečenim prodajom brašna i drugih potrepština u ratu, kupovali za 2-3 % nominalne vrijednosti od osiromašenih radnika koji su tražili način samo da prežive.

U trećem činu, tokom dobro isplanirane krimnalne privatizacije radničke certifikate plaćene po mizernim cijenama, SDA tajkuni su unovčili u sto postotnom nominalnom iznosu i preuzeli milijarde maraka vrijednu imovinu .

Danas , u četvrtom činu ove dobro osmišljene prevare, našim radnicima treba zadati konačni udarac i predloženim zakonskim rješenjima nepovratno uzeti i ono malo preostalih ljudskih i radničkih prava, a radnike pretvoriti u običnu robu, tačnije u igračke.

Pored naručenih umovanja navodnih stručnjaka, osobito vrijeđa malicioznost i perfidnost načina na koji nam se ovaj propis predstavlja kao „inovacija, usklađivanje sa svjetskim trendovima na tržištu rada i izraz krajnje potrebe prilagodbe Bosne i Hercegovine savremenim ekonomskim tokovima“.

Da ste ponudili švedski model radničkih prava, na osnovu kojih su kreirane sve bitne reforme u Švedskoj, a koje su na snazi i danas, sigurni smo da oko Zakona o radu uopće ne bi vodili polemiku.

I dobro zapamtite uzrečicu: ”Ko sije bijedu, žanje gnjev”, a vi ste gospodo do sada posijali i previše bijede!

PRESS SLUŽBA KO SDP USK

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.