Izetbegović i SDA trebaju konačno shvatiti da je Banja Luka dio Bosne i Hercegovine

Posljednji medijski istup Bakira Izetbegovića potpuno je ogolio destruktivnu prirodu politike SDA. Tvrdnja Izetbegovića da “želi dobre odnose i sa Beogradom i sa Banja Lukom” je šokantna koliko je i besmislena. Stavljajući u istu ravan Banja Luku, grad u Bosni i Hercegovini, sa Beogradom, glavnim gradom susjedne države, Izetbegović je najjasnije predočio antidržavnički mentalni sklop i način djelovanja SDA.

Kakve bilateralne odnose želi graditi sa Banja Lukom, praktično je suvišno pitati. Odgovor je Izetbegović ponudio pojašnjenjem da želi graditi “bolje odnose i sa Srbima i sa Srbijom”. Pozivamo ga da prestane stavljati znak jednakosti između jedne etničke skupine i susjedne države, čime doprinosi podrivanju suvereniteta Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine srpske narodnosti nisu nikakva izdvojena, autonomna administrativna jedinica ili pleme.

Jednako tako, Izetbegović je državni dužnosnik i vodeći čovjek jedne političke partije, a ne plemenski poglavica Bošnjaka. Nažalost, Izetbegović se ponaša upravo tako, pa šalje privatne ili plemenske emisare na razgovore sa drugim pretpostavljenim plemenskim vođama, u ovom slučaju Aleksandrom Vučićem.

Politički mazohizam Bakira Izetbegovića i SDA, kao i njihova tradicionalna spremnost na truhle i jeftine kompromise, do sada su nebrojeno puta nepopravljivo koštali državu Bosnu i Hercegovinu i prouzrokovale direktnu štetu građanima naše zemlje.

Još jedan u nizu tih tzv. kompromisa je aktuelni slučaj pokušaja izmjena Izbornog zakona BiH kojim bi se samo i isključivo izašlo u susret nacionalističkim ultimatumima i ucjenama Dragana Čovića i HDZ-a.

Krajnje je vrijeme da Izetbegović, Dodik i Čović, ali i Vučić, Milanović i Plenković, prihvate činjenicu da je Bosna i Hercegovina država njenih građana čiji interesi i prava se artikulišu kroz državne organe i institucije, a ne kroz parasistemske, privatizovane kanale umišljenih poglavica naroda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.