Konvencije na Ilidži i u Hadžićima

Izborni program SDP BiH fokusiran na rješavanje lokalnih problema

Izborni program SDP BiH je svojevrsni odgovor na ključne probleme građana, kako u lokalnim zajednicama, tako i u bh. društvu u cjelini, te je njegova osnovna poruka da svi zajedno možemo izgraditi bolju i pravedniju zemlju, rečeno je sinoć na Programskim konvencijama SDP BiH u Hadžićima i Ilijašu.

„Iako nas sada očekuju lokalni izbori, ne smijemo zaboraviti aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji. Upozoravali smo da je predavanje kandidatskog statusa BiH za EU prerano, jer je usvojeni Mehanizam koordinacije dokument koji je pun manjkavosti i koji degradira državu i njene institucije. Pokazalo se da smo bili u pravu, jer vladajuća koalicija na državnom nivou sada opet želi usvojiti novu verziju Mehanizma koordinacije. Osim ovog uslova za kandidatski status, nisu ispunjena ni preostala dva, a to je objava rezultata Popisa, koji je građane ove države koštao 50 miliona KM, te potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Poznavajući vladajuću koaliciju, vrlo je vjerovatno da će SSP biti potpisan na štetu bh. privrede, pogotovo poljoprivrednika, radi interesa Hrvatske. Dokaz koliko je vladajuća koalicija u krizi na federalnom nivou jeste i da se dva puta zaredom prekidaju sjednice Parlamenta FBiH radi toga što SDA i HDZ imaju sukob oko Zakona o igrama na sreću“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Igor Kamočaji, predsjednik KO SDP Sarajevo, je u obraćanju na konvencijama naglasio kako su problemi u općinama Kantona Sarajevo skoro uvijek isti, tako da su i lokalni Izborni programi općinskih organizacija SDP BiH vrlo slični.

„Nažalost, problemi su i očekivani, jer se aktuelna vladajuća koalicija u Kantonu više bavi kadrovskim križaljkama, nego pravim problemima građana. U ovih godinu i po dana mandata aktuelne vlasti imali smo promjenu skupštinskih većina više puta, a evo i sad imamo najave da će se to opet desiti“, navodi Kamočaji

hadziciPolitički direktor SDP BiH Damir Mašić je naveo da će promocija Izbornog programa biti održana u više od stotinu gradova i opština širom BiH.

„Prije lokalnih izbora planiramo tri puta obići BiH i sve opštine u kojima će SDP nastupiti na izborima. Uz dva održana strateška planiranja, mislim da ćemo uspjeti na pravi način promovirati naš Izborni program, kao i lokalne programe, čija je izrada, u potpunosti, bila prepuštena lokalnim organizacijama“, kaže Mašić.

Mirsad Dupovac, predsjednik OO SDP Hadžići, predstavio je Izborni program ove organizacije, koji sadrži deset vrlo važnih oblasti formiranih na osnovu istraživanja među građanima Hadžića.

„Secirani su najvažniji problemi u našoj opštini, jer kroz ovaj program želimo napraviti opštinu ugodnog življenja. Nezaposlenost je najvećih problem ove opštine, jer od prijeratnih zaposlenih 7.000 radnika, danas imamo broj od 7.000 nezaposlenih“, dodao je Dupovac.

Samir Avdić, predsjednik OO SDP Ilidža, je na predstavljanju Izbornog programa ove Općine naglasio da je ova organizacija nedavno završila svoju izbornu listu, u kojoj preovladavaju mladi kadrovi.

„Nadam se da ćemo sa ovom listom uspjeti povećati broj vijećnika u Opštini Ilidža. Sada trebamo što bolje odraditi kampanju na terenu, među građanima i našim simpatizerima, kako bi poboljšali naš rezultat sa prošlih lokalnih izbora. Naš kandidat za načelnika Elvis Hadžić je također mladi čovjek koji želi promijeniti stvari u našoj općini, u čemu ima našu punu podršku“, zaključio je Avdić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.