Mira Grgić

Izborni proces teče fer i korektno

Kazala je da ima prigovora i žalbi, ali da je to očekivano i normalno. Naglasila je da kod biračkih mjesta ima određenih lobiranja.

“Izborni proces teče fer i korektno. Ima prigovora i žalbi na lobiranje blizu biračkih mjesta. Ipak, mnogi će se postidjeti kada obznanimo šta je ko pokušavao uraditi”, kazala je Grgić.

Istakla je jednu zanimljivu činjenicu da je u jednoj sredini član druge stranke pokušao da se učlani u SDP. da bi mogao glasati.

“Članovi drugih stranaka se miješaju u izborni proces. Neki mediji također stvaraju sliku o neregularnosti, a u jednoj sredini se član SDA pokašao učlaniti u SDP da bi imao pravo glasa”, izjavila je Grgić.

Članovi SDP-a koji plaćaju članarinu, njih 45.271 danas biraju između Nermina Nikšića, Svetozara Pudarića i Edina Delića na 177 biračkih mjesta širom BiH.

SDP drugi put provodi ovaj sistem izbora “jedan čovjek jedan glas”.

Svi kandidati su imali pravo da imenuju svoje posmatrače. Edin Delić je imenovao 119 posmatrača, Nermin Nikšić 40, a Svetozar Pudarić 24 posmatrača.

Do sada nije poznato kakva je izlaznost, ali je na prošlim unutarstranačkim izborima izlaznost bila 75 posto.

Grgić nije imala komentar na već objavljene pritužbe kandidata Edina Delića koji je kazao da je u Bratuncu došlo i do fizičkog napada na posmatrača.

“U ovom trenutku skupljamo sve informacije o tom slučaju, a kasnije CIK ima sjednicu gdje ćemo sve razmotriti. Mi želimo da sa kandidatom koji pobijedi gradimo još uspješniji SDP.

Izvor: Klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.