Saša Magazinović

Izbori se mogu održati po važećem zakonu

Dok međunarodni zvaničnici posredovanjem u pregovorima pokušavaju što brže ishoditi izmjene Izbornog zakona, pojedini domaći političari napominju da se predstojeći Opći izbori mogu održati prema postojećem zakonu.

 Da će izbore biti moguće održati i bez izmjena Izbornog zakona podsjetio je zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović.

“Važno podsjećanje. Bosna i Hercegovina ima Izborni zakon. Prema njemu su održani brojni prethodni izbori. Ako se ne usvoje promjene Izbornog zakona, izbori će se održati po važećem zakonu, kao i do sada”, naveo je Magazinović.

Izaslanica Evropske unije Angelina Eichhorst je nakon početka nove runde pregovora o ovom pitanju danas u Sarajevu izjavila da ističe vrijeme za izmjene Izbornog zakona. U pregovorima ponovo posreduje i američki izaslanik Matthew Palmer.

Ranije se pojavio navod da kraj ove godine više nije rok za postizanje dogovora, već da je to proljeće sljedeće godine. Međutim, pojedini smatraju da ne treba žuriti s izmjenama Izbornog zakona. Među njima je i predsjednik Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovine Jakob Finci.

Podsjećamo da su Finci i predsjednik Romskog informativnog centra Dervo Sejdić uputili apelaciju pred Sudom za ljudska prava u Strazburu, jer kao Ostali ne mogu biti birani za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Sud je odlučio da im se to mora omogućiti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.