Vojin Mijatović

Izbor gradonačelnika Mostara je dobro izrežirana predstava

Za Balkantimes.press  je o izboru gradonačelnika u Mostaru govorio potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović. Izjavu prenosimo u cjelosti:

“U Mostaru se desilo ono sto je bilo odavno planirano, da gradonačelnik bude iz HDZ-a, a predsedavajući veća iz SDA.

Čitav ovaj cirkus je zapravo bio samo dobro izrežirana predstava u kojoj se tražio samo alibi za nastavak decenijske saradnje prvih u Hrvata i Bošnjaka.

Mi kao SDP BiH ovaj put nismo dozvolili da budemo nemi posmatrači svega što se dešava, te smo aktivno ušli u traženje rešenja.

Predlog koji smo uputili a koji se odnosi na model rotiranja gradonačelnika iz sva tri bloka predstavljao je kompromisno rešenje za grad Mostar.

Ostali smo pri svom predlogu, ponudili rešenje i pokazali da smo ljudi koji nude rešenja.

Naravno, realnost je pokazala da nikome nisu bitna rešenja već da je odnos između HDZ i SDA neraskidiv.

Danas kada je sve prošlo, čistog obraza i uzdignute glave ostavljamo drugima igre “pobednika” i “izdajnika”, a nasi većnici će kroz rad u Gradskom veću svojim inicijativama uraditi sve da se poboljša život građana Mostara.

Mene lično posebno raduje pristup SDP BiH, a to je nuđenje rešenja, jer principi su bitni naravno, ali je potrebno preuzeti odgovornost i nuditi rešenja, a ne bežati od odgovornosti.

Građani Mostara su glasali za SDP BiH i odgovorni smo da radimo i nudimo rešenja, a ne samo da kritikujemo bez odgovornosti!”, naveo je Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu