Sastanak lidera ljevice

Izađite na izbore, zajedno smo jači od nacionalista

Danas je u Sarajevu održan sastanak predsjednika političkih partija građansko-lijeve orijentacije. Sastanku su prisustvovali Željko Komšić, Predrag Kojović, Nermin Nikšić i Reuf Bajrović, a razgovaralo se o političkoj situaciju u zemlji.

Usaglašen je zajednički stav da je od najveće važnosti za sudbinu Bosne i Hercegovine i u interesu njenih građana da se pruži snažna i jasna politička alternativa desnici koja je počela da vodi zemlju ka podjeli države BiH na tri etničke mini države

Lideri SDP-a, GS-a, NS-a i DF-a su se obavezali na saradnju u svim općinskim i gradskim vijećima, nakon izbora, uključujući i Gradsko vijeće Sarajeva.

“Pozivamo građane da izađu na izbore. Desnica stvara iluziju da ima veliku podršku, ali više je nas koji smo protiv podjela. Obavezali smo se na saradnju nakon lokalnih izbora, čime ćemo spriječiti dolazak na vlast nacionalista u apsolutnoj većini općina, kako najavljuju da će biti“, stoji u zajedničkoj izjavi lidera ljevice.

“Ovim ujedno stvaramo i uslove za pobjedu građanske opcije i skidanje nacionalista s vlasti na izborima 2018. Zbog toga je izuzetno značajno da izađete na izbore i date glas jednoj od ove četiri političke stranke. Zajedno smo jači od njih“, poručili su lideri ljevice.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.