Edita Sulejmanović, kandidatkinja za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo

Izađite na izbore, birajte prosperitetniju općinu Novi Grad

Drage sugrađanke i sugrađani Novog Grada,

Moj izborni program kreirali ste Vi prema svojim potrebama. Mjesecima smo prikupljali informacije, razgovarali sa našim sugrađanima iz svih dijelova Novog Grada i na osnovu toga kreirala sam Program načelnice Općine Novi Grad, kojeg ću u potpunosti realizirati tokom četverogodišnjeg mandata!

U fokusu mog rada bit će rješavanje osnovnog egzistencijalnog problema-problema nezaposlenosti! Ne možemo prebacivati nadležnosti po pitanju nezaposlenih građana na veće nivoe vlasti, kad za taj problem postoji niz rješenja na lokalnom nivou: kroz podršku za samostalno privređivanje, start up biznise te direktna novčana davanja za unapređenje industrijsko-poslovnih zona, neosporno je moguće riješiti problem nezaposlenosti i stalni rast prijave na evidencijama biroa za zapošljavanje.

Zalagat ću se za daleko bolju iskoristivost postojećih objekata, jer budimo realni-pored toliko neiskorištenih i neadaptiranih objekata u Novom Gradu, zašto bismo novac trošili na izgradnju dodatnih? Na čijem zemljištu, kad je usljed kriminalne privatizacije, zemljišta u državnom vlasništvu u Novom Gradu ostalo zapravo jako malo.

Kao žena i majka iznimno sam osjetljiva na probleme socijalno ugroženih i bolesnih. Tu ću se snažno angažirati te pokrenuti mnoge  projekte, kao što su ginekološko-pedijatrijska savjetovališta za planiranje porodice u sklopu domova zdravlja, finansijska pomoć parovima sa problemom neplodnosti, povećanje broja i kapaciteta područnih ambulanti i opremanje ambulanti savremenom medicinskom opremom.

Vrijeme je da se vratimo čovjeku i njegovim problemima i potrebama. Vrijeme je da se vratimo jedinoj političkoj opciji koja zaustavlja podjele! Da damo podršku snagama koje se bore za jedinstvenu, cjelovitu, antifašističku, evropsku BiH. A te snage su okupljene oko SDP BiH.

Bez SDP-a nema jake općine Novi Grad, bez SDP-a nema jake države Bosne i Hercegovine! Zato izađite na izbore i izaberite nas, kandidatkinje i kandidate SDP-a. Budite sudionici pozitivnih promjena jer svojim glasom možete doprinijeti stvaranju ljepšeg Novog Grada, općine ZA SVE NAS, uz načelnicu po mjeri svih!

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.