Poruka Foruma mladih OO SDP BiH Zenica

„Izađi na izbore i preuzmi odgovornost“

Posebno apelujemo na mlade ljude da izađu u što većem broju na izbore UJEDINJENI. Da podrže mlade kandidate Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine

Slika

Foruma mladih poziva sve građane BiH da izađu na izbore, jer ovi izbori  odlučuje o budućnosti naše zemlje. Na ovim izborima  odlučivat će se, da li ćemo nastaviti sa započetim reformama ili ćemo se vratiti u period 90-tih, kada su se crtale karte i djelila Bosna i Hercegovina.

Posebno apelujemo  na mlade ljude da izađu u što većem broju na izbore UJEDINJENI. Da podrže mlade kandidate Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Socijaldemokratska partija je partija koja mladim ljudima šansu za bolju budućnost nas i naše djece. UJEDINJENI  DO POBJEDE !!!

Poruka  Foruma žena  OO SDP BiH Zenica

Stoljećima  kroz istoriju žene su se borile za biračko pravo. Nevjerovatno, ali u jednoj Švicarskoj su ga stekle tek  na jučerašnji dan 1971 god. Žene BiH to pravo imaju desetljećima. Nemojte olako prelaziti preko te činjenice i odricati se te mukotrpno stečene  slobode.  Imate slobodu da na otvorenim  listama odaberete one žene koje imaju danas tako dragocjene vrijednosti: znanje, vještine, sposobnosti i poštenje da zastupaju posebne interese žena pri donošenju političkih odluka.

SDP BiH  ne podržava samo deklarativno rodnu ravnopravnost. Dokazujemo to visokim pozicijama  obrazovanih, vrijednih žena, svih generacija na aktuelnim izbornim listama za sve  nivoe vlasti. To samo po sebi nema nikakve  vrijednosti. Tek kada  stavite X kraj njihovih imena, one mogu biti izabrane  i imati priliku da  utiču  na donošenje odluka i zakona u oblasti zaštite materinstva, dječije i porodične zaštite, ali i ekonomskog položaja žene.

ŽENE na listama SDP-a mogu  biti toliko željena PROMJENA:  nova lica, nove ideje, drugačiji način donošenja odluka.

Ne dozvolite da vas to što ste siti svega dovede do odluke da bojkotujete glasanje. To nije dobro. Naprotiv, što su okolnosti nepovoljnije  traže naše odgovornije ponošanje. Ono što je  bilo do SDP-a i naših kandidatkinja , mi smo uradili.

Razmislite i odvojite sat vremena za donošenje odluka koja će bitno određivati život vas i vaših bližnjih sljedeće 4 godine.

 

Poruka Foruma seniora OO SDP BiH Zenica:

Obraćamo se  građanima Zenice i Zeničke općine, prvenstveno svojim istodobnicima , penzionerima, kojih u zeničkoj općini ima oko 22.000. Pozivamo  ih da izađu na izbore i ispune svoju građansku i moralnu obavezu. Neizlaženje na izbore oduzima svakom takvom građaninu moralno pravo da bilo šta kritikuje i bilo kome prigovara.

Svaki građanin izlaskom na izbore i glasanjem za neku stranku, šalje poruku strankama za koje glasa, šta od njih zahtjeva. Neizlaženjem na izbore i ne glasanjem građaninu daje do znanja da nezna šta hoće i šta traži od buduće vlasti, pa nema pravo ni da prigovara.

Preferiramo  da građani Zeničke općine , pa i penzioneri glasaju za SDP, stranku za čijeg mandata su  penzije dva puta povećane za ukupno 10,25 % i vraćeno Fondu PIO 60 miliona od ukupno 182 miliona duga , koje je ostavila predhodna federalna  vlada.

Dakle, izađimo na izbore, iskažimo svoju volju i glasajmo za SDP.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.