Izabrano novo rukovodstvo KO FOM SDP BiH ZDK

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK je 28. decembra 2017. godine donio odluku o raspuštanju KO Foruma mladih SDP BiH ZDK i imenovano Povjerenstvo sa zadatkom da koordinira aktivnosti na održavanju izbornih konvencija FOM SDP BiH u općinskim organizacijama SDP BiH ZDK, organizaciono i kadrovski ojača općinske organizacije Forum mladih SDP BiH na području ZDK, te izvrši pripreme za održavanje izborne konvencije KO FOM SDP BiH ZDK. Nakon što su se stekli uslovi za održavanje Konvencije, Povjerenstvo KO FOM SDP BIH ZDK je donijelo odluku o sazivanju iste.

Izvještano -izborna konvencija KO FOM SDP BiH ZDK kojoj je od 98 pozvanih prisustvovalo 70 delegata održana je u nedelju, 29.04.2018.godine u Zenici. U svojstvu gostiju Konvenciji su prisustvovali i obratili se Irhana Čajdin, potpredsjednica Foruma mladih SDP BiH, Senaid Begić predsjednik KO SDP BiH ZDK, Elvir Karajbić zastupnik u PD PF BiH, Branko Romić član Predsjedništva KO SDP BiH ZDK i Sabit Begić predsjednik OO SDP BiH Breza.

Delegati su usvojili Izvještaj o radu Povjerenstva KO FOM SDP BiH ZDK , te tajnim glasanjem između više kandidata izvršili izbor rukovodstva KO FOM SDP BiH ZDK, predsjednika i 3 potpredsjednika/ce.

U rukovodstvo koje će Forum mladih SDP BiH ZDK voditi u narednom mandatnom periodu izabrani su:
– EMIR ELEZOVIĆ iz Zenice, predsjednik
– DIANA STARČEVIĆ iz Zavidovića, potpredsjednica
– ADMIR MULABDIĆ iz Žepča, potpredsjednik
– ERNAD HRVIĆ iz Tešnja, potpredsjednik

Po završetku Izvještajno-izborne konvencije, delegacija KO FOM SDP BiH ZDK kojoj se pridružio i predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić, položila je cvijeće na spomen obilježje „Kameni spavač“ u Zenici.

U narednih 30 dana održat će se konstituirajuća sjednica Koordinacionog odbora FOM ZDK na kojoj će se izvršiti izbor sekretara, te usvojiti Program rada za naredni period. Koordinacioni odbor KO FOM SDP BIH ZDK po odluci o organizovanju KO FOM SDP BIH ZDK čine: predsjednik, potpredsjednici/ce, sekretar, te predsjednici/predsjednice općinskih i gradskih organizacija Foruma mladih sa područja ZDK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.