DO SDP Brčko

Izabrano novo rukovodstvo Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik

Nakon pripremnog sastanka u Osnovnoj organizaciji SDP BiH Gluhakovac koji je održan sinoć u prostorijama MZ Gluhakovac, rukovodstvo OBD SDP BiH večeras je organizovalo izborni sastanak u Osnovnoj organizaciji SDP BiH Stari Rasadnik na kojem je izabrano novo rukovodstvo navedene osnovne organizacije.
Za predsjednicu Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik izabrana je Džemila Nukić, a članovi Predsjedništva su: Fadil Tabaković, Nesima Ćosić, Izeta Ahmetbašić, Esad Ajanović.

Sastanku je prisustvovao predsjednik OBD SDP BiH Esad Atić, potpredsjednici Egrin Huseinović, Branka Đurić i Milanka Čaber koja je ujedno bila i domaćin sastanka i sekretar Mirza Karahmetović.

U uvodnom izlaganju potpredsjednik Odbora organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH Egrin Huseinović upoznao je prisutne da se, nakon izbora OBD SDP BiH, zatim predsjednika i predsjedništva OBD SDP BiH, organiziraju izbori i biraju rukovodstva u osnovnim organizacijama, te da su članovi Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik, pokazali da SDP u ovoj mjesnoj zajednici ima dugogodišnje aktiviste koji su pokazali spremnost i preuzeli odgovornost prilikom organiziranja ovog sastanka.

Zajdenički zaključak prisutnih građana je da stanje u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine nikada nije bilo gore, te da će biti još gore ukoliko SDP nakon lokalnih izbora 2020. godine ne bude dio vlasti.

Ovom prilikom, prisutni članovi i simpatizeri su predložili određene konkretne smjernice za budući efikasniji rad: Organizovano ojačati interesne organizacije FOM i FOŽ Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik, izvršiti reevidenciju članstva, osmisliti projekte koji će doprinijeti poboljšanju života stanovnika MZ Stari Rasadnik.

Prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a Brčko distrikta BiH Esad Atić, te je govorio o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Brčko distriktu BiH i na državnom nivou.

”Ovakva vrsta dijaloga je najveća vrijednost SDP-a Brčko distrikta BiH, jer se samo na ovakav način može unaprijediti rad SDP-a, pojačati jedinstvo, doći do novih, boljih i efikasnijih rješenja problema građana Brčko distrikta BiH“, istakao je vidno zadovoljan predsjednik Esad Atić na kraju sastanka.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu